تعمیر آسانسور غرب تهران موجب می شود تا آسانسور دوباره فعالیت خود را از سر بگیرد. بسیاری از افراد توجهی به وضعیت آسانسور ساختمان ندارند. آنها تا زمانی که آسانسور از کار نیفتد و مجبور به استفاده از پله ها نشوند، توجهی به شرایط آسانسور و سلامت و ایمنی آن نمی کنند. اما هنگامی که آسانسور به هر دلیلی خراب شود، تازه دست به کار می شوند و به فکر تعمیر آن می افتند. متاسفانه بسیاری از مردم اقدامات لازم برای سرویس و نگهداری آسانسور را انجام نمی دهند. آنها به این موضوع توجه نمی کنند که استفاده از خدمات سرویس و نگهداری آسانسور باعث افزایش عمر مفید دستگاه و ایمنی آن می شود. علاوه بر این، هزینه های ناشی از خرابی قطعات را هم کاهش می دهد.

آسانسور چیست ؟
آسانسور یا elevator ، یک اتاقک کوچک متحرک است که برای جابه جایی افراد و بار در بین طبقات مورد استفاده قرار می گیرد. در زبان فارسی، این دستگاه را با نام های دیگری مانند آسانسور بالابر و آسان بر هم می شناسند. با گسترش شهرنشینی و احداث ساختمان های چند طبقه، استفاده از آسانسور ضروری به نظر می رسد. قطعات این دستگاه ممکن است با گذشت زمان، به علت های مختلفی خراب شوند و نیاز به تعمیر داشته باشند. تعمیر آسانسور غرب تهران می تواند مشکل به وجود آمده را حل کند و با این کار موجب راه اندازی مجدد آسانسور شود. به طور کلی، آسانسورها نیاز به مراقبت دارند و در صورتی که به سرویس و نگهداری آنها اهمیت داده شود، ممکن است هیچ گاه به تعمیر آسانسور نیاز نداشته باشند.
تاریخچه آسانسور
با دقت در آثار باستانی مجموعه تخت جمشید ایران و آکروپولیس یونان به این نتیجه می رسید که ساخت چنین بناهای عظیمی بدون استفاده از آسانسور و بالابر ممکن نبوده است. به نظر می رسد استفاده از آسانسور به حدود 500 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. سال ها بعد، ارشمیدس با اختراع "پیچ ارشمیدس" اولین قدم ها را برای ساخت آسانسور برداشت. او که بزرگترین دانشمند و ریاضیدان دوره باستان است، با اختراع این پیچ و کشف قانون هیدرواستاتیک به شهرت رسید.
شواهدی در تاریخ نشان می دهند که 80 سال پیش از میلاد مسیح، رومیان از یک نوع آسانسور استفاده می کردند. این آسانسور در بنای استادیوم Coliseum وجود داشت. با استفاده از این وسیله، حیوانات وحشی را از محل نگهداری به محل اصلی نمایش انتقال می دادند.
یکی دیگر از ایده های اولیه برای جابه جایی عمودی انسان، استفاده از تجهیزات برای انتقال مواد بود. اما قدیمی ترین آسانسور در سال 1743 در فرانسه برای حمل مسافر به کار رفت. در تاریخ آمده است که قصر لویی 15 یک آسانسور داشت که با عنوان صندلی پرنده معروف بود. این آسانسور در قسمت بیرون کاخ قرار داشت و افراد را از قسمت همکف به بالکن و برعکس انتقال می داد.
با این حال، اولین پایه های علمی آسانسور به شکل امروزی توسط فردی به نام آتوود گذاشته شد. در ساختار آتوود، دو وزنه وجود داشتند که به وسیله ی یک نخ بهم متصل می شدند. این ابزار بر روی فلکه ای قرار داشتند و در جهت بالا و پایین حرکت می کردند. به مرور زمان، ورنر زیمنس (Werner Von Siemens) در ساختار آسانسورها از موتورهای الکتریکی استفاده کرد. پس از او، جان روبلینگ (John Augustus Roebling)، سیم بکسل فولادی را به جای طناب کنفی به کار برد. در طول سال ها، شکل و ساختار آسانسور دچار تغییرات زیادی شده است تا به شکل امروزی و با استانداردهای ایمنی بالاتری مورد استفاده قرار گرفت.

انواع آسانسور
در حال حاضر انواع مختلفی از آسانسور در جهان تولید می شوند. از جمله این آسانسورها می توان به آسانسورهای خانگی، خودروبر، بیمارستانی، فروشگاهی، صنعتی و ... اشاره کرد.
چرا آسانسور خراب می شود ؟
مهم ترین دلیل خرابی آسانسور، استفاده از قطعات بی کیفیت است. بعضی از افراد برای اینکه هزینه های نصب آسانسور را کاهش دهند، از این قطعات استفاده می کنند. این کار در عملکرد آسانسور اختلال ایجاد می کند و باعث می شود تا قطعات آن زودتر فرسوده شوند. از دلایل دیگر خرابی آسانسور، می توان به استفاده نادرست از آن، بی توجهی به صداها و لرزش های غیر عادی، عدم رعایت ظرفیت آسانسور، فرسودگی قطعات، استهلاک اجزای آسانسور و خرابی برد تابلو فرمان و درب اشاره کرد. علاوه بر این موارد، جلوگیری افراد از بسته شدن درب آسانسور، ضربه زدن به درب و کف آسانسور، عدم سرویس به موقع قطعات آسانسور و استفاده از تعمیرکاران بی تجربه هم موجب خرابی آسانسور و عملکرد نامطلوب آن می شوند.
مشکلات رایج در آسانسور
خرابی برخی از قطعات و عملکرد نادرست آنها می تواند در فعالیت آسانسور اختلال ایجاد کند. در ادامه به برخی از رایج ترین مشکلات آسانسور اشاره می کنیم.
- شاید شما هم تا به حال با افزایش دمای آسانسور مواجه شده باشید. این اتفاق بیشتر در فصل گرم سال اتفاق می افتد. اگر در این زمان، سیستم تهویه آسانسور به خوبی کار نکند، دمای درایو و سیستم کنترل افزایش می یابد و به 100 درجه هم می رسد. افزایش دما تاثیر منفی بر عملکرد آسانسور می گذارد. دمای مناسب برای آسانسور بین 5 تا 40 درجه می باشد.
- گاهی اوقات زمان زیادی طول می کشد تا شما بتوانید سوار آسانسور شوید. این مشکل بیشتر در آسانسورهای قدیمی دیده می شود. تکنسین های حرفه ای می دانند که چطور این مشکل را برطرف کنند. آنها برای افزایش راندمان آسانسور از تابلوی مدرن تر استفاده می کنند.
- یکی از مشکلاتی که در آسانسور به وجود می آید، افزایش دمای موتور بعد از روشن شدن آسانسور می باشد. این حالت ممکن است به علت نیم سوز شدن موتور رخ دهد. جریان الکتریکی که توسط این موتورها دریافت می شود بسیار بالاتر از موتورهای بی عیب است. هنگامی که حلقه یا کلاف ها در سیم پیچ های اصلی و کمکی به هم متصل می شوند، مسیر جریان الکتریکی را کوتاه می کنند. در این حالت، میدان مغناطیسی مناسبی برای گردش جریان ایجاد نمی شود. نتیجه این فرایند، افزایش دمای موتور است.
- توقف های ناگهانی، یکی از شایع ترین مشکلات آسانسور به شمار می روند. این مشکلات به دلایل مختلفی مانند زمان بندی ها، خطاهای الکتریکی و معایب الکترونیکی رخ می دهند. با استفاده از خدمات سرویس و نگهداری دوره ای آسانسور می توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
- برخی مواقع، سنسورهای آسانسور با مشکل مواجه می شوند. اگر چه ممکن است درب آسانسور باز و بسته شود اما عملکرد کلی آسانسور را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر سرویس آسانسور به صورت منظم انجام شود، چنین مسائلی ایجاد نمی شود. در صورت مواجه شدن با این مشکل اصلا نگران نباشید. تعمیر آسانسور غرب تهران می تواند به شما کمک کند.
- اگر درب ورودی آسانسور باز شود ولی درب خارجی (درب مربوط به طبقه) باز نشود، مشکل مربوط به فاصله دستگیره قفل طبقه با کمان درب بازکن است. هنگامی که این فاصله زیاد می شود، کمان توانایی هدایت قفل را به سمت عقب ندارد.
- توقف آسانسور در یک طبقه و عدم حرکت آن ممکن است به علت معیوب بودن چشمی آسانسور یا عدم کارکرد صحیح آن باشد.
- گاهی اوقات با استارت زدن موتور، فیوز عمل می کند و مدار قطع می شود. در این حالت باید استاتور و سیم پیچ های موتور آسانسور از نظر سوختگی بررسی شوند. ممکن است نیاز به سیم پیچی مجدد موتور باشد. شاید علت مشکل، اتصال کوتاهی باشد که در خازن ایجاد شده است. برای تشخیص سالم بودن خازن، موتور را بدون خازن به برق وصل می کنند. در صورت عمل نکردن فیوز، مشکل از خازن است و باید تعویض شود.
- روشن نشدن موتور و عدم عبور جریان از مدار یکی دیگر از نشانه های وجود مشکل در آسانسور می باشد. این مشکل می تواند به علت قطع شدن بخشی از مدار الکتریکی رخ دهد. مرکز تعمیر آسانسور غرب تهران برای رفع این مشکل، ابتدا به بررسی سیم های رابط، دو شاخه، پریز، اتصالات و کلیدها می پردازد. بعد از عیب یابی اقدام به رفع آن می کند. این کار باید توسط یک تکنسین ماهر انجام شود. در غیر این صورت ممکن است با مشکلات دیگری مواجه شوید.
- برخی مواقع در زمان استارت موتور آسانسور صدای زیادی به گوش می رسد در حالی که آسانسور حرکت نمی کند. ممکن است کلید گریز از مرکز از کار افتاده باشد. تعمیرکار در ابتدا کلید را به وسیله آوومتر تست می کند و در صورتی که مشکل از کلید باشد، آن را تعویض می کند. شاید سیم پیچ اصلی یا کمکی قطع شده باشند. در این زمان بعد از تست هر دو مدار، محل قطعی را اصلاح می کنند.

تعمیر آسانسور غرب تهران
تعمیر آسانسور غرب تهران توسط متخصصین با تجربه انجام می شود. فرقی نمی کند که قطعات آسانسور به چه علتی خراب شده باشند. در هر صورت با تعمیر آنها می توان آسانسور را مجددا به کار انداخت. تعمیر آسانسور غرب تهران شامل مجموعه ای از خدمات می شود که برای کمک به رفع مشکلات آسانسور انجام می شوند. سیستم ها و مدارهای زیادی در ساختار آسانسور وجود دارند که نقش مهمی در ایمنی افراد ایفا می کنند. گاهی اوقات این تجهیزات بر اثر گذشت زمان دچار فرسودگی و تخریب می شوند. در این زمان باید اقدامات لازم برای تعمیر آنها انجام شوند.
اگر آسانسور به خوبی کار نکند، سلامت و جان استفاده کنندگان را به خطر می اندازد. بنابراین باید در فواصل زمانی مشخص مورد بازرسی قرار بگیرد. شرکت سرویس و نگهداری آسانسور یا مدیران ساختمان مسئول تامین سلامت آسانسور هستند. برخی از مدیران ساختمان قراردادی با شرکت های سرویس آسانسور می بندند تا سرویسکاران به صورت ماهانه یا در فواصل زمانی معینی برای کنترل عملکرد آسانسور مراجعه نمایند.
چطور می توان از خرابی آسانسور پیشگیری کرد ؟
آسانسور یک وسیله ی کاربردی است که در ساختمان های مسکونی، هتل، بیمارستان، فرودگاه، ساختمان های اداری و تجاری و ... مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار، نقش مهمی در جابه جایی افراد و کالاها ایفا می کنند. خرابی آسانسور، مشکلات زیادی را ایجاد می کند. بنابراین همواره باید به سرویس و نگهداری آن اهمیت داد. ساختار پیچیده ی آسانسور، مراقبت و نگهداری از آن را مشکل کرده است. افراد می توانند با سرویس منظم آسانسور از بروز مشکلات مختلف جلوگیری کنند. متخصصین به بررسی قطعات آسانسور می پردازند و هر مشکلی که وجود داشته باشد را برطرف می کنند. این خدمات بر اساس یک برنامه دقیق تعمیر و نگهداری آسانسور انجام می شوند. سازنده آسانسور این برنامه را با توجه به مقدار استفاده از آن، قدمت و شرایط نگهداری آسانسور تنظیم می کند. اگر قطعه ای از آسانسور فرسوده و یا خراب شده باشد، در هنگام سرویس آن شناسایی و تعویض می شود.
اگر آسانسور به خوبی کار نکند، سلامت و جان استفاده کنندگان را به خطر می اندازد. بنابراین باید در فواصل زمانی مشخص مورد بازرسی قرار بگیرد. شرکت سرویس و نگهداری آسانسور یا مدیران ساختمان مسئول تامین سلامت آسانسور هستند. برخی از مدیران ساختمان قراردادی با شرکت های سرویس آسانسور می بندند تا سرویسکاران به صورت ماهانه یا در فواصل زمانی معینی برای کنترل عملکرد آسانسور مراجعه نمایند.

تعمیر و نگهداری آسانسور
تعمیر و نگهداری آسانسور نقش مهمی در بهبود عملکرد آسانسور و افزایش طول عمر مفید آن دارد. هر گاه متوجه شدید که آسانسور به خوبی کار نمی کند، می توانید از متخصصین واحد تعمیر آسانسور غرب تهران کمک بگیرید. آنها از طریق بررسی قسمت های مختلف آسانسور، عیب دستگاه را شناسایی و رفع می کنند. عملکرد آسانسور به دلایل مختلفی ممکن است دچار مشکل شود. اگر قطعات آسیب دیده به موقع تعمیر یا تعویض نشوند، به قسمت های اصلی آسیب وارد می کنند. در این شرایط، آسانسور خراب شده و از کار می افتد. به طور کلی، اجزای آسانسور با گذشت زمان دچار استهلاک و فرسایش می شوند. یکی از این موارد، طناب های فولادی آسانسور هستند که وظیفه کنترل حرکت کابین به سمت بالا و پایین را بر عهده دارند. فرسایش این طناب های فولادی باعث می شود تا آسانسور به نرمی حرکت نکند. در این شرایط ممکن است کابین آسانسور به دلیل عدم وجود اصطکاک لازم، سر بخورد. اهمیت سلامت طناب های فولادی زمانی روشن می شود که بدانید این طناب ها مستقیما با ترمز و موتور آسانسور ارتباط دارند.
تعمیر فوری آسانسور
تعمیر فوری آسانسور عملکرد آسانسور را در کوتاه ترین زمان ممکن بهبود می بخشد. فرقی نمی کند که به تازگی آسانسور ساختمان خود را نصب کرده اید یا سال هاست که از آن استفاده می کنید. عوامل مختلفی می توانند با تاثیر بر قطعات آسانسور، کارایی آن را تحت تاثیر قرار دهند. با استفاده از سرویس های منظم می توانید از بروز مشکلات پیشگیری کنید. خرابی قطعات آسانسور در هر زمانی ممکن است رخ دهد. با استفاده از خدمات تعمیر فوری آسانسور می توانید عملکرد آسانسور را بهبود و میزان مصرف انرژی را تا 15% کاهش دهید. فرسایش بیش از حد سیستم آسانسور هم می تواند هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور را افزایش دهد. خدمات تعمیر فوری آسانسور شامل موتورخانه، کابین و چاه و درب طبقات هم می شوند.
تعمیر قسمت های مختلف آسانسور
در صورت خرابی قطعات مختلف آسانسور باید برای تعمیر یا تعویض آنها اقدام نمود. در غیر این صورت، خرابی قطعات گسترش پیدا می کنند و باعث از کار افتادن آسانسور می شوند. در این قسمت اطلاعاتی درباره ی تعمیر قسمت های مختلف آسانسور ارائه می کنیم.
اگر آسانسور به خوبی کار نکند، سلامت و جان استفاده کنندگان را به خطر می اندازد. بنابراین باید در فواصل زمانی مشخص مورد بازرسی قرار بگیرد. شرکت سرویس و نگهداری آسانسور یا مدیران ساختمان مسئول تامین سلامت آسانسور هستند. برخی از مدیران ساختمان قراردادی با شرکت های سرویس آسانسور می بندند تا سرویسکاران به صورت ماهانه یا در فواصل زمانی معینی برای کنترل عملکرد آسانسور مراجعه نمایند.
گاهی اوقات کابین آسانسور دچار ترک خوردگی، شکستگی و ... می شود. در این حالت باید مشکلات ایجاد شده را برطرف نمود. خساراتی که به کابین وارد می شوند، ایمنی آن را تحت تاثیر قرار می دهند. این امر ، سلامتی و جان کاربران را به خطر می اندازد.
اگر احتمال خرابی تابلو برق باشد ، تکنسین ها در ابتدا وضعیت سیم ها، کابل ها، فیوزها و کلید های برق را مورد بررسی قرار می دهند. در صورت وجود مشکل، برای رفع آن اقدام می کنند. برخی مواقع، روکش سیم ها و کابل ها از بین می رود که باید به وسیله ی سیم ها و کابل های نو جایگزین شوند.
این بخش شامل تعمیرات پیشگیرانه و تعمیرات خرابی آسانسور می شود. نوع اول تعمیرات، هنگامی انجام می شوند که وسایل نصب شده در حال کار هستند و خراب نشده اند. با انجام این عملیات می توان خرابی سیستم را به تعویق انداخت و یا از خرابی های احتمالی جلوگیری کرد. نوع دوم تعمیرات، مربوط به قسمت هایی از دستگاه می شود که از کار افتاده اند. این قطعات نمی توانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند. با تعمیر قسمت های خراب، آسانسور دوباره شروع به فعالیت می کند.
نیروی لازم برای حرکت آسانسور به وسیله ی موتور تامین می شود. بنابراین اگر موتور خراب شود، کل آسانسور از کار می افتد. کنترل موتور در سرویس های دوره ای آسانسور بسیار اهمیت دارد. هنگامی که موتور خراب می شود یا بخش هایی از آن می سوزند، بهتر است برای رفع مشکل از متخصصین این حوزه کمک گرفته شود.

مراحل تعمیر آسانسور غرب تهران
تعمیر آسانسور نیاز به تخصص، مهارت و تجربه دارد. همان طور که می دانید آسانسور از قطعات ریز و درشت زیادی تشکیل شده است. همکاری این قطعات باعث می شود تا آسانسور عملکرد خوبی داشته باشد. زمانی که قطعه ای از آسانسور دچار مشکل می شود، باید برای تعمیر و یا تعویض آن اقدام نمود.
مرحله اول
بررسی کابین آسانسور
در صورت لزوم، انتقال کابین به کارگاه بازسازی
جداسازی قطعات مختلف آسانسور توسط ابزار مخصوص
نگهداری از اجزای قابل استفاده و دور ریختن سایر قسمت ها
بررسی وضعیت شاسی آسانسور با استفاده از ابزارهای لیزری
مرحله دوم
نصب کلیه قطعات قابل استفاده بر روی کابین
جایگزین کردن قطعات فرسوده و آسیب دیده با قطعات نو برای افزایش ایمنی کابین
تکمیل پروسه و انتقال کابین به محل موردنظر
شناسایی علت وارد شدن آسیب و رفع آن
قرار دادن کابین درون تونل آسانسور
اتصال کلیه قطعات الکتریکی و مکانیکی
استفاده از آسانسور برای اطمینان از عملکرد صحیح آن و بررسی وضعیت آسانسور در چندین مرحله
تحویل به مشتری
هزینه تعمیر آسانسور
هزینه تعمیر آسانسور به عوامل مختلفی مانند میزان خرابی و قطعات موردنیاز برای تعویض بستگی دارد. این هزینه با توجه به نظر و تشخیص کارشناس تعمیرات آسانسور تعیین می شود.
نگهداری آسانسور غرب تهران
نگهداری آسانسور غرب تهران بر اساس یک برنامه منظم انجام می شود. آسانسور، دستگاه پیچیده ای است و بعد از نصب آن لازم است تا عملکرد دستگاه توسط سرویسکار ماهر بررسی شود. او تک تک قطعات و بخش های آسانسور را از لحاظ فنی و قانونی ارزیابی می کند تا مطمئن شود که به خوبی عمل می کنند. خدمات نگهداری آسانسور غرب تهران باعث افزایش ایمنی آسانسور می شوند. با استفاده از این خدمات می توان مشکلات احتمالی موجود در دستگاه را شناسایی و رفع نمود. این کار مانع از خرابی های بیشتر می شود.
استفاده از خدمات نگهداری آسانسور غرب تهران چه مزایایی دارد ؟
خدمات سرویس و نگهداری آسانسور غرب تهران از خرابی سایر قطعات آسانسور جلوگیری می کند. این خدمات کمک می کنند تا آسانسور از کار نیفتد و بتواند عملکرد خوبی داشته باشد. خرابی و آسیب دیدگی قطعات آسانسور، ضریب امنیت آن را کاهش می دهند. با استفاده از خدمات نگهداری آسانسور، امنیت دستگاه افزایش می یابد. سرویس به موقع تجهیزات آسانسور مانع از خرابی دستگاه و تعمیر آن می شوند. به این ترتیب از تحمیل هزینه های سنگین به افراد جلوگیری می کنند.
روش های مختلف نگهداری آسانسور غرب تهران
روش های مختلفی برای ارائه خدمات سرویس و نگهداری آسانسور وجود دارد. نوع این خدمات در قرارداد منعقد شده بین شرکت نگهداری و سرویس آسانسور و مدیران ساختمان مشخص می شود. خدمات سرویس آسانسور به صورت دوره ای یا موردی ارائه می شوند.
سرویس دوره ای قطعات آسانسور
بر اساس قرارداد، شرکت سرویس و نگهداری آسانسور در فواصل زمانی مشخص ( مثلا یکبار در ماه) سرویسکار مجرب خود را برای بازرسی آسانسور می فرستد. او به بررسی قطعات مختلف آسانسور می پردازد و مشکلات کوچک موجود در دستگاه را رفع می کند. در صورتی که نیاز به تمیزکاری قطعات باشد، این کار را انجام می دهد. اگر سرویسکار تشخیص دهد که یک قطعه از آسانسور باید تعویض شود، در ابتدا به مدیر ساختمان اطلاع می دهد و با موافقت مدیر، قطعه موردنظر را تعویض یا تعمیر می کند.
سرویس موردی اجزای آسانسور
این نوع خدمات مربوط به زمانی می شوند که آسانسور خراب شده است. در این زمان، شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور، کارشناس خود را به محل اعزام می کند تا وضعیت آسانسور را بررسی نماید. تعمیر آسانسور غرب تهران می تواند قطعات آسیب دیده را به خوبی تعمیر نماید.
سخن پایانی
آسانسور یک وسیله ی پیچیده و کاربردی است که در محل های مختلفی استفاده می شود. این دستگاه از اجزای گوناگونی تشکیل شده است. اگر قطعه ای از آسانسور خراب شود، باید در کوتاه ترین زمان ممکن تعمیر گردد. چرا که عملکرد آسانسور را تحت تاثیر قرار می دهد و جان مردم را به خطر می اندازد. یکی از نکات مهمی که بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند، سرویس دوره ای قطعات آسانسور است. با استفاده از این خدمات می توان امنیت آسانسور را افزایش داد.
